26. elokuuta 2013

Tä. Ai ei ole.

Lähdin tänään aamupäivällä mukuloiden kanssa yhdistetylle kauppavaunulenkille, kuten jo lukemattomia kertoja aikaisemmin kaupungissa. Ja nyt Kairassa. Usein näiltä reissuilta on tarttunut mukaan milloin vaatetta lapsille, jotain lounasta itelle tai vaikka Teemaan täydennystä. No, ymmärsitte. Tänään oli vaippatäydennyksen vuoro. Painelin rynnäköiden kanssa paikalliseen Tarjoustalo-Robin Hood-Tokmanni-wanna be-kauppaan. No, sisään menin tällä kertaa peruuttaen ja totesin kassalla olevalle rouvalle,että näinköhän veän pakki päällä tämän kauppakierroksen ja varmistin samaan hengenvetoon, että mahdunko etuperin ja/tai peruuttaen kassalta läpi. Täti totesi, että kyllä mahtuu. Noloahan se olis ollu lastauslaiturin kautta pois lähteä. No teki jo tiukkaa mennä hälyporttien läpi, että hetken ajattelin tekeväni tempauksen maailmanennätyksen rynnäkkövaunuilla, mutta huoli oli turha.

Painelin pitkin kaupan käytäviä ja kutakuinkin löysin kaupasta kaikkea oleellista jääkairasta auton lisävaloihin, mutta ei vaippoja. Ei missään. Ajattelin jo, että onko Kairaan iskenyt vaippaikäisten paskaepidemia ja kaikki vaipat on siis loppuunmyyty, joten kysäsimpä henkilökunnalta.

"Hei, missä teillä on vaipat?"

"Oi kuule, ei meillä myydä vaippoja.."

"Mitvit...tä..ai ei ole. Siis (MITVIT) täällä ei myydä vaippoja?!"

"Joo, ei."

Hämmennyin. Jäädyin. Ei saatana. Sen mie ymmärrän, jos jotkut nimeltämainitsemattomat kauppaketjut uskonnolisiin syihin vedoten ei myy olutta ja/tai tupakkaa, mutta että vaippoja. Kansakuntamme lähes takuuvarman tuotteen, jota ilman kukaan lapsiperhe ei arkeansa elä.

No ostin pojalle sian ja kotiin yhen hehkulampun. Olis tehny mieli antaa se lamppu sille vaippoja boikotoivalle kauppialle, ihan vaan vinkkinä, jos sillä vaikka välähtäis. Vai meenkö huomenna ihan kiusallani esittämään tarkentavan kysymyksen, että miksi ei. Seku jäi hämmennykseltäni kysymättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun eksyit, hakeuduit ja/tai löysit blogiini. Laitathan kommenttia!